Print this page

Fotbal la penitenciarul Aiud

Fotbal, grătare, cântece creștine și mesaj evanghelic au fost activitățile din data de 19 Martie pentru 20 de tineri privați de libertate din Penitenciarul de Maximă Siguranță din Aiud.
0 comment
Fotbal la penitenciarul Aiud

Un grup de băieți din cadrul Școlii Biblice din Danemarca au fost echipa adversă pentru echipa de fotbal formată de băieții aflați în detenție la Penitenciarul Aiud. Meciul de fotbal care a durat aproximativ 2 ore a fost o activitate care urmărește să dezvotle abilitățile de comunicare și de recunoaștere a greșelilor dar și formarea unui limbaj civilizat atunci când cineva îți greșește, lucruri care vor folosi la reintegrarea în societate a persoanelor aflate în detenție.

În timp ce băieții dădeau tot ce aveau mai bun pe terenul de fotbal, fetele de la Școala Biblică alături de alți voluntari ai Fundației Rescue au pregătit o masă pe cinste. Așa că după oboseala adunată la fotbal, cei 20 de băieți aflați în custodia Penitenciarului Aiud au mâncat clasicul grătar alături de persoanele venite din exterior.

Dar cum scopul Fundației Rescue este de a conștientiza oamenii că pe lângă faptul că răspundem în fața legii trebuie să știm că răspundem și în fața unui Dumnezeu. Băieții au avut parte și de un program evanghelistic unde au putut asculta cântece din parte grupul din Danemarca dar și a unui grup din România format din Emi Pavel și Andreea Șofron, doi voluntari consecvenți ai fundației.

Pe lângă cântecele aduse, persoanele prezente la întâlnire au putut asculta și un mesaj despre un om aflat pe paginile Bibliei doritor să îl întâlnească pe Domnul și anume Zacheu. După ce l-a primit pe Isus în casa și în viața lui, a schimbat în totalitate modul de trai și a renunțat la vechiurile obiceiuri.

La final ne-am rugat pentru băieții prezenți și pentru familiile lor și i-am încredințat în mâna lui Dumnezeu. Dorim ca El să le transforme viața precum lui Zacheu.