Print this page

Program de consiliere psihologica pentru abuzatorii sexuali in Penitenciarul Aiud

In perioada februarie- iulie 2014, Fundatia Umanitara Rescue  a derulat un program de consiliera psihologica de grup in Penitenciarul Aiud, destinat persoanelor aflate in detentie in acest penitenciar la sectia de maxima siguranta care au comis fapte penale cu tenta sexuala.

0 comment
Program de consiliere psihologica pentru abuzatorii sexuali in Penitenciarul Aiud

In perioada februarie- iulie 2014, Fundatia Umanitara Rescue  a derulat un program de consiliera psihologica de grup in Penitenciarul Aiud, intitulat ”Pasaport pentru libertate ” destinat persoanelor aflate in detentie in acest penitenciar la sectia de maxima siguranta care au comis fapte penale cu tenta sexuala.

Filosofia acestui program este adaptata la modelul general SOTP – Sex Offender Treatment Program  (Marshall & co. 2001). Scopul programului este acela de a oferi suport si asistenta psihologica persoanelor care au savarsit infractiuni de natura sexuala pentru reducerea riscului de recidiva atat sexuala cat si generala. Scopul acestui program este acela de a oferi asistenta psihologica, de a reduce riscul de recidiva atat generala cat si pentru fapte de natura sexuala.

             Programul este destinat  unor  10 persoanelor de sex masculin adulte condamnate definitiv pentru o fapta de natura sexuala, 6 dintre acestea terminand cu succes. Programul a cuprins intalniri individuale si de grup cu o frecventa saptamanala cu o durata totala de 6 luni.