Print this page

Treptele schimbării

Un alt proiect derulat la Penitenciarul Aiud pe care a fost programul educativ ”Treptele schimbării” care are ca scop optimizarea concepţiilor, simţămintelor, atitudinilor şi comportamentului în situaţii de criză, luarea propriilor decizii în mod constructiv şi creator, de către persoanele private de libertate, care participă la program.
0 comment
Treptele schimbării

În cadrul programului au fost cuprinși 7 bărbați privați de libertate din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță din Aiud, secția 1. Cursul a început în luna Martie și s-a desfășurat pe o perioadă de 12 săptămâni, avându-l ca și coordonator pe Costi Pop.

Scopul programului a fost ca participanții să poată să-și descopere atitudinile care le pot distruge viața și să-și schimbe comportamentul pentru a dobândi abilități noi de relaționare și comunicare. Informațiile acumulate îi vor ajuta în relaționarea cu persoanele din societatea civilă după liberarea din custodia Penitenciarului Aiud.

Temele abordate în cadrul programului au fost: Alegeri, Capacități și limite personale, Dezvăluirea valorilor personale, Luarea deciziilor corecte, Consecințele deciziilor noastre, Umblarea în lumină, umblarea în dragoste, Rămânerea în Hristos, Trăirea în neprihănire, Dumnezeu este dragoste, Este Dumnezeu Tatăl nostru? .

Întâlnirile s-au finalizat în data de 19 Iunie și ne dorim ca în urma celor învățate să vedem o creștere și o maturizare în ceea ce privește relația cu Dumnezeu a celor care au participat.