Vizita cu scop preventiv a elevilor clujeni in Penitenciarul Aiud

In data de 10 aprilie Fundatia Umanitara Rescue in parteneriat cu Scoala Nicolae Titulescu Cluj si Penitenciarul Aiud au realizat o activitate care a avut ca scop prevenirea infractionalitatii si importanta procesului decizional.

Vizita cu scop preventiv a elevilor clujeni in Penitenciarul Aiud

Activitatea face parte dintr-un program mai amplu de prevenire a infractionalitatii si delicventei in randul elevilor din Scoala Nicolae Titulescu care a mai cuprins discutii si dezbateri, vizionare de filmulete tematice precum si aceasta activitate.

28 de elevi din clasele a VIII a  au participat la aceasta activitate care a constat intr-o vizita in Penitenciarul Aiud. Pe durata a 2 ore elevii au experimentat privarea de libertate, au intalnit 10 tineri privati de libertate care le-au impartasit modul in care au ajuns ei in penitenciar punctand deciziile gresite pe care le-au luat. Au avut ocazia sa puna intrebari, sa afle cum decurge o zi in inchisoare, de ce le este cel mai dor din libertate si ce regreta cel mai mult. Dupa intalnirea cu persoanele private de libertate vizita a continuat cu o prezentare sumara a penitenciarului care a cuprins vizitarea biserici, a camerei memoriale, a unei celele de detinere, a terenurilor de sport si de plimbare, a scolii si a sectorului vizita.

 

La finalul vizitei elevii si-au exprimat gandurile vis a vi de aceasta experienta, cele mai multe referindu-se la schimbarea si nuantarea modului in care percep acum persoanele private de libertate si la analiza si evaluarea unui comportament inainte de al face deoarece te poate conduce in penitenciar. 

 • A facut din mine "un om nou"

  Binecuvantat sa fie Bunul nostru Dumnezeu pentru ca are atat de multa grija de pacatosii ca mine, care-L cauta si-L gasesc.Cursul biblic pe care l-am facut corespondand cu dvs. mi-a starnit cu adevarat un interes maxim pentru Cuvantul lui Dumnezeu si a facut din mine, ceea ce nu credeam ca va face, “un om nou”.
 • Am invatat ca sunt doua lucruri pe care le cere Cel de sus de la noi: pocainta si credinta

  Doresc ca aceste randuri sa va gaseasca dupa voia lui Dumnezeu si pacea Sa cereasca sa va inunde inima.Ma bucur ca am primit cuvinte de lauda pentru felul in care am rezolvat cursurile. Ii multumesc Domnului Isus pentru toate invataturile Sale pe care mi le-a oferit pe toata aceasta perioada de cand sunt aici
 • Dragi frati

  Har si Pace de la Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos va transmite al vostru ucenic la cursului prin corespondenta. Vreau sa va multumesc voua pentru ca ma ajutati sa inteleg mai bine cuvantul din Sfanta Scriptura, dar si pentru ca va rugati pentru mine si eu simt acest lucru . Mai am putin pana ma eliberarez, pana la sfarsitul anului, dar vreau sa va spun ca dupa ce voi fi liber, voi merge la adunare ca sa ma apropiu mai mult de Dumnezeu si doresc sa Il slujesc si sa fiu copilul Sau.
 • Eu nu am ascultat de Dumnezeu si Satana m-a indepartat de El

  2 Timotei 3:16“ Caci toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”
 • Imi doresc ca Biblia sa fie busola inimii mele

  Incep prin a scrie ca de aceasta parte a corespondentei se afla un om care a gresit fata de legile lumesti, un om care plateste 9 ani cu libertatea sa, un om acuzat pentru ca a pacatuit foarte grav, un om (daca mai poate fi numit asa) care inca cere cu smerenie iertare si mantuire, un om care cauta pace cu Dumnezeu.
 • Imi pare rau ca din cauza bauturii, am cazut in aceasta suferinta

  Ma numesc Costel, sunt nascut in ianuarie 1963 si am de executat 13 ani de inchisoare, pentru infractiunea de omor. Vreau sa va spun ca am primit Biblia de la dumneavoastra si vreau sa va multumesc din suflet pentru ea dar si pentru ca ma sustineti si imi sunteti alaturi in acest episod greu al vieti mele. Imi pare rau ca din cauza bauturi, am cazut in

Citeste Biblia intr-un an

Doneaza 2% impozit