O zi in libertate

Platoul Cornesti din Targu-Mures a gazduit pentru cateva ore un picnic special organizat de Fundatia Umanitara Rescue impreuna cu voluntari din Jibou si Zalau la care au participat 12 minori privati de libertate din Penitenciarul Targu-Mures.

0 comment
(0 votes)
O zi in libertate

Platoul Cornesti din Targu-Mures a gazduit pentru cateva ore un picnic special organizat de Fundatia Umanitara Rescue impreuna cu voluntari din Jibou si Zalau la care au participat 12 minori privati de libertate din Penitenciarul Targu-Mures.

Programul a cuprins activitati sportive (fotbal, badminton si volei) si recreative (jocuri ca activity si bomba) urmate de un barbeque cu mici, carnati si slanina asortate cu fursecuri, salatini, suc, apa minerala si cafea.

Minorii s-au bucurat de cele cateva ore petrecute in “libertate” socializand cu cei prezenti, la final cerandu-ne sa realizam cat mai des astfel de activitati. Toti minorii prezenti au primit cate un pachet constand in perie si pasta de dinti, sapun, hartie igienica, tricou, ciocolata, napolitane, plic timbrat si literature crestina.

Multumim voluntarilor implicati si Penitenciarului Targu-Mures pentru sprijinul acordat in realizarea acestei actiuni speciale.

 

Sunt Man Maria, am 18 ani si sunt din Zalau. Va pot spune ca am trait o prima experienta uimitoare alaturi de acei adolesenti din Penitenciarul de la Targu Mures. Asadar, 5 aprilie 2014 a fost o zi pe care nu o voi uita niciodata. O zi in care am reusit sa cunosc niste adolescenti, care dincolo de aparente au un suflet mare si dornic de schimbare.

Jocurile sportive, cele de comunicare si de integrare au avut un impact puternic asupra lor. Fericirea care i-a cuprins in acele ore este de nedescris. Bucuria din ochii lor imi incanta sufletul facandu-ma sa-mi doresc ca acele momente sa fie eterne. In acele clipe cu totii am uitat de trecut, griji, probleme si alte lucruri care ne incarcau sufletul sau ne intristau. Acesti adolescenti privati de libertate au inceput sa vada lumea cu alti ochi, sa vada ca acele bariere care ii inconjurau trebuie sparte pentru a se putea readapta in societate, pentru a se putea exprima si pentru a se putea intergra in acesta lume.

Ca urmare, acesta zi petrecuta cu ei i-a facut sa privesca cu alti ochi realitatea, pe unii poate sa-si doresca o cale prin care sa-L urmeze pe Dumnezeu. Consider ca acesta este numai inceputul unei noi vieti pe care ei o vor avea dupa ce vor fii eliberati. Ma rog ca Dumnezeu sa-i aiba in grija  si sa-i binecuvanteze!

 

 

 • A facut din mine "un om nou"

  Binecuvantat sa fie Bunul nostru Dumnezeu pentru ca are atat de multa grija de pacatosii ca mine, care-L cauta si-L gasesc.Cursul biblic pe care l-am facut corespondand cu dvs. mi-a starnit cu adevarat un interes maxim pentru Cuvantul lui Dumnezeu si a facut din mine, ceea ce nu credeam ca va face, “un om nou”.
 • Am invatat ca sunt doua lucruri pe care le cere Cel de sus de la noi: pocainta si credinta

  Doresc ca aceste randuri sa va gaseasca dupa voia lui Dumnezeu si pacea Sa cereasca sa va inunde inima.Ma bucur ca am primit cuvinte de lauda pentru felul in care am rezolvat cursurile. Ii multumesc Domnului Isus pentru toate invataturile Sale pe care mi le-a oferit pe toata aceasta perioada de cand sunt aici
 • Dragi frati

  Har si Pace de la Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos va transmite al vostru ucenic la cursului prin corespondenta. Vreau sa va multumesc voua pentru ca ma ajutati sa inteleg mai bine cuvantul din Sfanta Scriptura, dar si pentru ca va rugati pentru mine si eu simt acest lucru . Mai am putin pana ma eliberarez, pana la sfarsitul anului, dar vreau sa va spun ca dupa ce voi fi liber, voi merge la adunare ca sa ma apropiu mai mult de Dumnezeu si doresc sa Il slujesc si sa fiu copilul Sau.
 • Eu nu am ascultat de Dumnezeu si Satana m-a indepartat de El

  2 Timotei 3:16“ Caci toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”
 • Imi doresc ca Biblia sa fie busola inimii mele

  Incep prin a scrie ca de aceasta parte a corespondentei se afla un om care a gresit fata de legile lumesti, un om care plateste 9 ani cu libertatea sa, un om acuzat pentru ca a pacatuit foarte grav, un om (daca mai poate fi numit asa) care inca cere cu smerenie iertare si mantuire, un om care cauta pace cu Dumnezeu.
 • Imi pare rau ca din cauza bauturii, am cazut in aceasta suferinta

  Ma numesc Costel, sunt nascut in ianuarie 1963 si am de executat 13 ani de inchisoare, pentru infractiunea de omor. Vreau sa va spun ca am primit Biblia de la dumneavoastra si vreau sa va multumesc din suflet pentru ea dar si pentru ca ma sustineti si imi sunteti alaturi in acest episod greu al vieti mele. Imi pare rau ca din cauza bauturi, am cazut in

Citeste Biblia intr-un an

Doneaza 2% impozit