×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 253

Oameni mari, vieți frumoase

Un nou proiect moral-religios se va desfășura în perioada 14 iunie – 30 septembrie, în Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, Secția Exterioară Cluj.

8 Martie și schimbarea atitudinii

Sărbătoarea Internațională a Femeii a fost celebrată și în Peniteciarul de Maximă Siguranță Gherla, Secția Exterioară Cluj.

Celebrarea zilei de 8 Martie în Penitenciarul Arad

Nici în acest an, ziua mamei nu a trecut neobservată, astfel, un grup de voluntare ale organizației ”Rescue” a derulat un program desfășurat pe parcursul a două întâlniri, în Penitenciarul Arad.

Un nou Proiect In Penitenciarul Gherla

Proiectul acesta vine la cererea expresa a celor 13 femeilor private de libertate din Penitenciarul Gherla Sectie Exterioara Cluj-Napoca, care au participat la proiectul, Iertată și eliberată si care doresc sa continue acest demers de schimbare, recunoscand in el o necesitate pentru viata lor in detentie si mai apoi, in perioada post-detentie.

Proiect “Vreau să imi schimb atitudinea până nu e prea târziu”

Programul structurat pe 10 teme de actualitate a vieții cotidiene și sociale, va fi derulat pe parcursul a 12 întâlnirii săptămânale cu un grup de 15 femei private de libertate din Penitencirul Gherla, Sectia Exterioară, Cluj-Napoca.

Asistență ”afterschool”

Un program de asistență socială, care se va derula pe parcursul anului școlar 2016-2017, ne aduce multă bucurie. Peste 15 copii din 7 familii defavorizate din localitatea Sânnicoară, județul Cluj, vor fi ajutați prin implicarea doamnelor Ștefania Iancovici și Roxana Cocalea.

Început de proiect ”Statutul femeii”

Începând cu luna noiembrie, doamna Petrule Camelia, în calitate de coordonator proiect, alături de mai multe voluntare, va derula în Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, Secția Exterioară Cluj, un proiect care urmărește să recupereze și să reabiliteze statutul femeii în societate și familie.

Proiectul “IERTATĂ ȘI ELIBERATĂ”

Începând cu luna Iulie a anului 2016, Fundația Rescue efectuează un nou proiect în Penitenciarul Gherla Secția Exterioara Cluj intitulat ”Iertată și eliberată” cu un grup de 14 femei private de libertate

Voluntarii Rescue în Penitenciarul Vaslui

Și în anul 2016, tot din rândul colaboratorilor mai vechi, avem plăcerea de a continua lucrarea noastră și în penitenciarele care sunt mai departe de noi, Penitenciarul Vaslui.

Grup de tineri voluntari pentru Penitenciarul Aiud

Anul trecut un grup cu o implicare susținută a fost și grupul de tineri din Biserica Baptistă Mănăștur, Cluj Napoca. Ne-am bucurat să aflăm că și anul acesta, deși cu o frecvență mai redusă, colaborarea noastră va continua și deținuții din Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud vor fi slujiți în continuare.

Proiect ”Femei în Acțiune” Arad

Este o bucurie oridecâte ori, persoane din societatea civilă aleg să se implice în ajutorarea persoanelor private de libertate.

Mobilier gradinita

Un proiect diferit și interesant pentru noi s-a derulat pe parcursul a 2 luni de zile. La sfârșitul anului 2015, colaboratorii noștrii din Danemarca au trimis pentru România mai multe piese de mobilier de grădiniță care deși vechi, mai putea fi folosit.

Implicare pentru alinare

Prin implicarea activa a voluntarilor din Zalau, Jibou si Cluj a fost posibila achizitionarea unui frigider si a unei masini de spalat rufe, si donarea acestora unei familii defavorizate compuse din trei minore orfane de tata, cu mama inchisa in Penitenciarul Cluj, acestea fiind crescute de bunici in localitatea Petelea, judetul Mures.

Cina Domnului in Penitenciarul Aiud

In data de 8 mai cu ocazia Sarbatorilor Pascale impreuna cu pastorul Cristi Petrisor si un grup de voluntari din Biserica Baptista nr.1 Manastur am mers la Penitenciarul Aiud, la grupul de studiu biblic de pe sectia de Maxima Siguranta condus de fratele Raul Giura pentru a le oferi Cina Domnului.