29 mai 2013, o zi frumoasa pentru mine

Ma numesc Cuibus Gabriel, am 24 de ani, si impreuna cu sotia mea, 5 tineri minunati din Biserica Elim Cluj si pastorul nostru Nicu Cristea,  am fost in Penitenciarul  Aiud pentru ai vizita pe detinuti si a le propovadai evanghelia mantuirii.

29 mai 2013, o zi frumoasa pentru mine

Ma numesc Cuibus Gabriel, am 24 de ani, si impreuna cu sotia mea, 5 tineri minunati din Biserica Elim Cluj si pastorul nostru Nicu Cristea,  am fost in Penitenciarul  Aiud pentru ai vizita pe detinuti si a le propovadai evanghelia mantuirii.

Am trecut toate controalele gardienilor si deja din curtea penitenciarului eram recunoscuti de oamenii care isi petrec luni sau chiar ani in inchisoare. Am fost condusi prin curte spre biserica din incinta, unde ne asteptau aproximativ 50 de detinuti. Am intrat si toti acesti baieti ne salutau bucurosi pentru ca erau vizitati de noi.

A durat putin pana ne-am instalat si am inceput programul cu o cantare ...doua si detinutii stransi toti intr-un grup stand in picioare cantau impreuna cu noi ”O inima curata Doamne, este tot ce-mi doresc din partea Ta”. Intre cantari  fratele Nutu avea mereu ceva de spus pentru ei, sa ii incurajeze.

A sosit timpul pentru cateva cuvinte de incurajare din partea mea pentru ei. M-am prezentat cu emotii, si le-am spus clar: ”Va vorbesc din postura unui om care, daca Dumnezeu nu s-ar fi atins de mine sa ma schimbe azi, poate eram colegi sau as fi fost mort”. Vedeam privirile lor atintite spre mine. Marturisind cum si ce am fost inainte de a ma intalni cu Dumnezeu m-am identificat cu ei. Nu ii mai vedem ca niste detinuti, ci ca 50 de Gabi Cuibus inainte de a se fi intalnit cu Dumnezeu, ii vedeam niste baieti care intr-un moment prost al vietii au gresit si au vrut sa isi arate barbatia, sau din saracie au furat, sa aiba ce pune pe masa pentru copiii lor. Erau tineri ca si mine numai ca ei au fost prinsi si arestati pentru faptele lor si eu nu.  Eu am platit un alt pret, un pret cu multe zile de spitalizare si multe zile de refacere. Domnul lucreaza in multe moduri, pe unii ii intoarce asa dintr-o data fara sa ii treaca prin incercari, pe altii ii trece prin incercari si pe patul mortii, ca apoi sa fie o marturie pentru ceilalti iar pe unii ii trece prin penitenciar ca si ei sa fie o marturie.

Am terminat marturia si am mai cantat cateva cantari dupa care fratele Nicu Cristea, pastorul nostru a inceput sa le vorbeasca pe tema familie. Dupa ce a terminat pastorul nostru invatatura, am discutat cu unii dintre ei in particular despre viata lor si ma bucur ca au realizat ca fara Dumnezeu ei vor ramane tot niste oameni slabi.

Apoi am pasit impreuna cu ei spre club, sa servim o prajitura si un suc,  aduse cu noi  special pentru ei. Am mai stat putin impreuna, pana cand au fost chemati de un gardian pentru ca intalnirea noastra a luat sfarsit.

Astept cu nerabdare urmatoarea intalnire cu ei, mai am foarte multe sa le zic despre Domnul Isus.

Slavit sa fie Domnul pentru toate lucrurile.

Cuibus Gabriel

 • A facut din mine "un om nou"

  Binecuvantat sa fie Bunul nostru Dumnezeu pentru ca are atat de multa grija de pacatosii ca mine, care-L cauta si-L gasesc.Cursul biblic pe care l-am facut corespondand cu dvs. mi-a starnit cu adevarat un interes maxim pentru Cuvantul lui Dumnezeu si a facut din mine, ceea ce nu credeam ca va face, “un om nou”.
 • Am invatat ca sunt doua lucruri pe care le cere Cel de sus de la noi: pocainta si credinta

  Doresc ca aceste randuri sa va gaseasca dupa voia lui Dumnezeu si pacea Sa cereasca sa va inunde inima.Ma bucur ca am primit cuvinte de lauda pentru felul in care am rezolvat cursurile. Ii multumesc Domnului Isus pentru toate invataturile Sale pe care mi le-a oferit pe toata aceasta perioada de cand sunt aici
 • Dragi frati

  Har si Pace de la Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos va transmite al vostru ucenic la cursului prin corespondenta. Vreau sa va multumesc voua pentru ca ma ajutati sa inteleg mai bine cuvantul din Sfanta Scriptura, dar si pentru ca va rugati pentru mine si eu simt acest lucru . Mai am putin pana ma eliberarez, pana la sfarsitul anului, dar vreau sa va spun ca dupa ce voi fi liber, voi merge la adunare ca sa ma apropiu mai mult de Dumnezeu si doresc sa Il slujesc si sa fiu copilul Sau.
 • Eu nu am ascultat de Dumnezeu si Satana m-a indepartat de El

  2 Timotei 3:16“ Caci toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”
 • Imi doresc ca Biblia sa fie busola inimii mele

  Incep prin a scrie ca de aceasta parte a corespondentei se afla un om care a gresit fata de legile lumesti, un om care plateste 9 ani cu libertatea sa, un om acuzat pentru ca a pacatuit foarte grav, un om (daca mai poate fi numit asa) care inca cere cu smerenie iertare si mantuire, un om care cauta pace cu Dumnezeu.
 • Imi pare rau ca din cauza bauturii, am cazut in aceasta suferinta

  Ma numesc Costel, sunt nascut in ianuarie 1963 si am de executat 13 ani de inchisoare, pentru infractiunea de omor. Vreau sa va spun ca am primit Biblia de la dumneavoastra si vreau sa va multumesc din suflet pentru ea dar si pentru ca ma sustineti si imi sunteti alaturi in acest episod greu al vieti mele. Imi pare rau ca din cauza bauturi, am cazut in

Citeste Biblia intr-un an

Doneaza 2% impozit