Fotbal la penitenciarul Aiud

Fotbal, grătare, cântece creștine și mesaj evanghelic au fost activitățile din data de 19 Martie pentru 20 de tineri privați de libertate din Penitenciarul de Maximă Siguranță din Aiud.
Fotbal la penitenciarul Aiud

Un grup de băieți din cadrul Școlii Biblice din Danemarca au fost echipa adversă pentru echipa de fotbal formată de băieții aflați în detenție la Penitenciarul Aiud. Meciul de fotbal care a durat aproximativ 2 ore a fost o activitate care urmărește să dezvotle abilitățile de comunicare și de recunoaștere a greșelilor dar și formarea unui limbaj civilizat atunci când cineva îți greșește, lucruri care vor folosi la reintegrarea în societate a persoanelor aflate în detenție.

În timp ce băieții dădeau tot ce aveau mai bun pe terenul de fotbal, fetele de la Școala Biblică alături de alți voluntari ai Fundației Rescue au pregătit o masă pe cinste. Așa că după oboseala adunată la fotbal, cei 20 de băieți aflați în custodia Penitenciarului Aiud au mâncat clasicul grătar alături de persoanele venite din exterior.

Dar cum scopul Fundației Rescue este de a conștientiza oamenii că pe lângă faptul că răspundem în fața legii trebuie să știm că răspundem și în fața unui Dumnezeu. Băieții au avut parte și de un program evanghelistic unde au putut asculta cântece din parte grupul din Danemarca dar și a unui grup din România format din Emi Pavel și Andreea Șofron, doi voluntari consecvenți ai fundației.

Pe lângă cântecele aduse, persoanele prezente la întâlnire au putut asculta și un mesaj despre un om aflat pe paginile Bibliei doritor să îl întâlnească pe Domnul și anume Zacheu. După ce l-a primit pe Isus în casa și în viața lui, a schimbat în totalitate modul de trai și a renunțat la vechiurile obiceiuri.

La final ne-am rugat pentru băieții prezenți și pentru familiile lor și i-am încredințat în mâna lui Dumnezeu. Dorim ca El să le transforme viața precum lui Zacheu.

 • A facut din mine "un om nou"

  Binecuvantat sa fie Bunul nostru Dumnezeu pentru ca are atat de multa grija de pacatosii ca mine, care-L cauta si-L gasesc.Cursul biblic pe care l-am facut corespondand cu dvs. mi-a starnit cu adevarat un interes maxim pentru Cuvantul lui Dumnezeu si a facut din mine, ceea ce nu credeam ca va face, “un om nou”.
 • Am invatat ca sunt doua lucruri pe care le cere Cel de sus de la noi: pocainta si credinta

  Doresc ca aceste randuri sa va gaseasca dupa voia lui Dumnezeu si pacea Sa cereasca sa va inunde inima.Ma bucur ca am primit cuvinte de lauda pentru felul in care am rezolvat cursurile. Ii multumesc Domnului Isus pentru toate invataturile Sale pe care mi le-a oferit pe toata aceasta perioada de cand sunt aici
 • Dragi frati

  Har si Pace de la Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos va transmite al vostru ucenic la cursului prin corespondenta. Vreau sa va multumesc voua pentru ca ma ajutati sa inteleg mai bine cuvantul din Sfanta Scriptura, dar si pentru ca va rugati pentru mine si eu simt acest lucru . Mai am putin pana ma eliberarez, pana la sfarsitul anului, dar vreau sa va spun ca dupa ce voi fi liber, voi merge la adunare ca sa ma apropiu mai mult de Dumnezeu si doresc sa Il slujesc si sa fiu copilul Sau.
 • Eu nu am ascultat de Dumnezeu si Satana m-a indepartat de El

  2 Timotei 3:16“ Caci toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”
 • Imi doresc ca Biblia sa fie busola inimii mele

  Incep prin a scrie ca de aceasta parte a corespondentei se afla un om care a gresit fata de legile lumesti, un om care plateste 9 ani cu libertatea sa, un om acuzat pentru ca a pacatuit foarte grav, un om (daca mai poate fi numit asa) care inca cere cu smerenie iertare si mantuire, un om care cauta pace cu Dumnezeu.
 • Imi pare rau ca din cauza bauturii, am cazut in aceasta suferinta

  Ma numesc Costel, sunt nascut in ianuarie 1963 si am de executat 13 ani de inchisoare, pentru infractiunea de omor. Vreau sa va spun ca am primit Biblia de la dumneavoastra si vreau sa va multumesc din suflet pentru ea dar si pentru ca ma sustineti si imi sunteti alaturi in acest episod greu al vieti mele. Imi pare rau ca din cauza bauturi, am cazut in

Citeste Biblia intr-un an

Doneaza 2% impozit