Speranța vie - program permanent de asistenta a persoanelor dependente de alcool

Un alt proiect pornit din dorința de a-i ajuta pe cei din jurul nostru este programul ”Speranța vie”, un program început cu 10 ani în urmă care se adresează anumitor persoane din localitatea Cluj dependente de alcool, oferind consiliere moral crestina, asistență materială constând în îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă sanitară, așternuturi de pat si obiecte de mobilier, precum si posibilitatea servirii unei mese calde la fiecare intalnire. Scopul programului este dobândirea și menținerea abstinenței.
Speranța vie - program permanent de asistenta a persoanelor dependente de alcool

Proiectul va continua și în anul 2019 avându-l ca și coordonator pe Victor Petean care alături de alți voluntari ai fundației Rescue, ca și anii precedenți vor desfășura următoarele activități și servicii pentru persoanele participante la întâlniri:

1. Discutii si prezentari pe tema consumului de alcool si abstinentei, ilustrate de exemple de viata din vechiul si noul testament precum si din viata personala a membrilor si voluntarilor.

2. Întalniri ocazionale cu voluntari din țara și străinatate pe teme legate de dependența de alcool și droguri.

3. Posibilitatea beneficiarilor de a participa la programe profesionale de consiliere și terapie de grup în adicții.

4. Evaluare psihologică si consiliere psihosocială individuală la cererea persoanelor participante.

5. Activități de socializare la sediul fundației și de petrecere a timpului liber prin joc de biliard, șah si table.

6. Asigurarea unei mese calde participanților la grupul de suport de două ori pe săptămână.

7. Donații constand în îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă corporală, așternuturi de pat, mobilier si produse alimentare.

8. În limita posibilităților fundația poate oferi ajutor financiar beneficiarilor.

Dorința fundației este ca Dumnezeu să schimbe în primul rând viețile acestor oameni. De aceea cerem sprijin în rugăciune pentru fiecare participant, fiecare voluntar, și ne bucurăm de fiecare nouă implicare în cadrul acestui grup.

 • A facut din mine "un om nou"

  Binecuvantat sa fie Bunul nostru Dumnezeu pentru ca are atat de multa grija de pacatosii ca mine, care-L cauta si-L gasesc.Cursul biblic pe care l-am facut corespondand cu dvs. mi-a starnit cu adevarat un interes maxim pentru Cuvantul lui Dumnezeu si a facut din mine, ceea ce nu credeam ca va face, “un om nou”.
 • Am invatat ca sunt doua lucruri pe care le cere Cel de sus de la noi: pocainta si credinta

  Doresc ca aceste randuri sa va gaseasca dupa voia lui Dumnezeu si pacea Sa cereasca sa va inunde inima.Ma bucur ca am primit cuvinte de lauda pentru felul in care am rezolvat cursurile. Ii multumesc Domnului Isus pentru toate invataturile Sale pe care mi le-a oferit pe toata aceasta perioada de cand sunt aici
 • Dragi frati

  Har si Pace de la Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos va transmite al vostru ucenic la cursului prin corespondenta. Vreau sa va multumesc voua pentru ca ma ajutati sa inteleg mai bine cuvantul din Sfanta Scriptura, dar si pentru ca va rugati pentru mine si eu simt acest lucru . Mai am putin pana ma eliberarez, pana la sfarsitul anului, dar vreau sa va spun ca dupa ce voi fi liber, voi merge la adunare ca sa ma apropiu mai mult de Dumnezeu si doresc sa Il slujesc si sa fiu copilul Sau.
 • Eu nu am ascultat de Dumnezeu si Satana m-a indepartat de El

  2 Timotei 3:16“ Caci toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”
 • Imi doresc ca Biblia sa fie busola inimii mele

  Incep prin a scrie ca de aceasta parte a corespondentei se afla un om care a gresit fata de legile lumesti, un om care plateste 9 ani cu libertatea sa, un om acuzat pentru ca a pacatuit foarte grav, un om (daca mai poate fi numit asa) care inca cere cu smerenie iertare si mantuire, un om care cauta pace cu Dumnezeu.
 • Imi pare rau ca din cauza bauturii, am cazut in aceasta suferinta

  Ma numesc Costel, sunt nascut in ianuarie 1963 si am de executat 13 ani de inchisoare, pentru infractiunea de omor. Vreau sa va spun ca am primit Biblia de la dumneavoastra si vreau sa va multumesc din suflet pentru ea dar si pentru ca ma sustineti si imi sunteti alaturi in acest episod greu al vieti mele. Imi pare rau ca din cauza bauturi, am cazut in

Citeste Biblia intr-un an

Doneaza 2% impozit