Vizita de lucru si schimb de experienta in penitenciar in Grecia

A patra mobilitate din cadrul proiectului Grundtvig ”Learning and Healing  Through Expression” a avut loc in perioada 20-24 mai in Atena, Grecia. La aceasta intalnire au participat 23 de persoane din 4 tari (Romania, Italia, Finlanda si Grecia) si 6 organizatii. 

Vizita de lucru si schimb de experienta in penitenciar in Grecia

A patra mobilitate din cadrul proiectului Grundtvig ”Learning and Healing  Through Expression” a avut loc in perioada 20-24 mai in Atena, Grecia. La aceasta intalnire au participat 23 de persoane din 4 tari (Romania, Italia, Finlanda si Grecia) si 6 organizatii. Din partea Fundatiei Rescue au participat 5 persoane, 4 din cadrul fundatiei si o persoana de la Penitenciarul Aiud.

Am realizat o vizita de lucru in Penitenciarul Patras, penitenciar cu regim inchis, avand aproximativ 800 persoane private de libertate unde sunt oferite programe de reabilitare, munca si programe vocationale. Majoritatea persoanelor inchise aici sunt imigranti condamnati pentru infractiuni legate de consumul si traficul de droguri. Activitatiile realizate in penitenciar pentru reintegrare cuprind scoala in regim a doua sansa, munca, activitati artistice, culturale, sociale si asistenta psihologica. Am vizionat o piesa de teatru realizata de persoanele inchise aici dupa care am avut o discutie cu personalul penitenciarului si am vizitat cele mai importante departamente.

Am avut de asemenea sesiuni de munca in care s-au discutat starea actuala a proiectului; evaluarea si alegerea castigatorilor concursului de obiecte artistice realizate de persoanele private de libertate; discutarea produselor finale ale proiectului, in special Manualul Proiectului, convenind ca fiecare partener va trimite partea sa pana in data de 15 iulie; am discutat aspecte ce tin de realizarea raportului final al proiectului.

Vizita a avut si o parte culturala, am vizitat Acropolele din Atena si Templui lui Poseidon.

 • A facut din mine "un om nou"

  Binecuvantat sa fie Bunul nostru Dumnezeu pentru ca are atat de multa grija de pacatosii ca mine, care-L cauta si-L gasesc.Cursul biblic pe care l-am facut corespondand cu dvs. mi-a starnit cu adevarat un interes maxim pentru Cuvantul lui Dumnezeu si a facut din mine, ceea ce nu credeam ca va face, “un om nou”.
 • Am invatat ca sunt doua lucruri pe care le cere Cel de sus de la noi: pocainta si credinta

  Doresc ca aceste randuri sa va gaseasca dupa voia lui Dumnezeu si pacea Sa cereasca sa va inunde inima.Ma bucur ca am primit cuvinte de lauda pentru felul in care am rezolvat cursurile. Ii multumesc Domnului Isus pentru toate invataturile Sale pe care mi le-a oferit pe toata aceasta perioada de cand sunt aici
 • Dragi frati

  Har si Pace de la Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos va transmite al vostru ucenic la cursului prin corespondenta. Vreau sa va multumesc voua pentru ca ma ajutati sa inteleg mai bine cuvantul din Sfanta Scriptura, dar si pentru ca va rugati pentru mine si eu simt acest lucru . Mai am putin pana ma eliberarez, pana la sfarsitul anului, dar vreau sa va spun ca dupa ce voi fi liber, voi merge la adunare ca sa ma apropiu mai mult de Dumnezeu si doresc sa Il slujesc si sa fiu copilul Sau.
 • Eu nu am ascultat de Dumnezeu si Satana m-a indepartat de El

  2 Timotei 3:16“ Caci toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”
 • Imi doresc ca Biblia sa fie busola inimii mele

  Incep prin a scrie ca de aceasta parte a corespondentei se afla un om care a gresit fata de legile lumesti, un om care plateste 9 ani cu libertatea sa, un om acuzat pentru ca a pacatuit foarte grav, un om (daca mai poate fi numit asa) care inca cere cu smerenie iertare si mantuire, un om care cauta pace cu Dumnezeu.
 • Imi pare rau ca din cauza bauturii, am cazut in aceasta suferinta

  Ma numesc Costel, sunt nascut in ianuarie 1963 si am de executat 13 ani de inchisoare, pentru infractiunea de omor. Vreau sa va spun ca am primit Biblia de la dumneavoastra si vreau sa va multumesc din suflet pentru ea dar si pentru ca ma sustineti si imi sunteti alaturi in acest episod greu al vieti mele. Imi pare rau ca din cauza bauturi, am cazut in

Citeste Biblia intr-un an

Doneaza 2% impozit