A treia intalnire de proiect in Finlanda in cadrul proiectului Grundtvig ”Learning and Healing Through Expression”

In perioada 7- 12 Octombrie a avut loc in Helsinki, Finlanda a treia intalnire in proiectul Grundtvig ”Learning and Healing Through Expression”. Din Romania au participat la aceasta intalnire trei persoane, doua din partea fundatiei noastre si una din partea Penitenciarului Aiud.

A treia intalnire de proiect in Finlanda in cadrul proiectului Grundtvig ”Learning and Healing Through Expression”

In perioada 7- 12 Octombrie a avut loc in Helsinki, Finlanda a treia intalnire in proiectul Grundtvig ”Learning and Healing Through Expression”. Din Romania au participat la aceasta intalnire trei persoane, doua din partea fundatiei noastre si una din partea Penitenciarului Aiud.
           Scopul acestei intalniri a fost familiarizarea cu sistemul penitenciar finlandez, categori de penitenciare, sistemul de educatie in penitenciar, sistemul educational in Finlanda, sistemul post-detentie, centre half way houses. 
           Intalnirea de proiect a cuprins trei vizite in penitenciar: doua penitenciare cu regim de detentie deschis si un penitenitenciar cu regim inchis; doua vizite la scoli vocationale atat pentru adolescenti cat si pentru adulti; o vizita la un centru post detentie care ofera cazare persoanelor eliberate din detentie atat in case de tip halfway cat si in ansamble rezidentiale. 
            Pe langa aceste vizite intalnirea de proiect a cuprins si sesiune de munca in cadrul proiectului noastru. S-au prezentat activitatile realizate de catre fiecare partener pana acum in proiect, s-au stabilit activitatiile viitoare, inclusive data ultimei intalniri de proiect din Grecia si s-au ales regulile de dezfasurare a concursului privid cel mai frumos obiect de arta realizat de persoanele private de libertate.

 • A facut din mine "un om nou"

  Binecuvantat sa fie Bunul nostru Dumnezeu pentru ca are atat de multa grija de pacatosii ca mine, care-L cauta si-L gasesc.Cursul biblic pe care l-am facut corespondand cu dvs. mi-a starnit cu adevarat un interes maxim pentru Cuvantul lui Dumnezeu si a facut din mine, ceea ce nu credeam ca va face, “un om nou”.
 • Am invatat ca sunt doua lucruri pe care le cere Cel de sus de la noi: pocainta si credinta

  Doresc ca aceste randuri sa va gaseasca dupa voia lui Dumnezeu si pacea Sa cereasca sa va inunde inima.Ma bucur ca am primit cuvinte de lauda pentru felul in care am rezolvat cursurile. Ii multumesc Domnului Isus pentru toate invataturile Sale pe care mi le-a oferit pe toata aceasta perioada de cand sunt aici
 • Dragi frati

  Har si Pace de la Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos va transmite al vostru ucenic la cursului prin corespondenta. Vreau sa va multumesc voua pentru ca ma ajutati sa inteleg mai bine cuvantul din Sfanta Scriptura, dar si pentru ca va rugati pentru mine si eu simt acest lucru . Mai am putin pana ma eliberarez, pana la sfarsitul anului, dar vreau sa va spun ca dupa ce voi fi liber, voi merge la adunare ca sa ma apropiu mai mult de Dumnezeu si doresc sa Il slujesc si sa fiu copilul Sau.
 • Eu nu am ascultat de Dumnezeu si Satana m-a indepartat de El

  2 Timotei 3:16“ Caci toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”
 • Imi doresc ca Biblia sa fie busola inimii mele

  Incep prin a scrie ca de aceasta parte a corespondentei se afla un om care a gresit fata de legile lumesti, un om care plateste 9 ani cu libertatea sa, un om acuzat pentru ca a pacatuit foarte grav, un om (daca mai poate fi numit asa) care inca cere cu smerenie iertare si mantuire, un om care cauta pace cu Dumnezeu.
 • Imi pare rau ca din cauza bauturii, am cazut in aceasta suferinta

  Ma numesc Costel, sunt nascut in ianuarie 1963 si am de executat 13 ani de inchisoare, pentru infractiunea de omor. Vreau sa va spun ca am primit Biblia de la dumneavoastra si vreau sa va multumesc din suflet pentru ea dar si pentru ca ma sustineti si imi sunteti alaturi in acest episod greu al vieti mele. Imi pare rau ca din cauza bauturi, am cazut in

Citeste Biblia intr-un an

Doneaza 2% impozit