Incheierea proiectului ”A educa pentru a restaura”

In data de 03 aprilie, la incheierea cursului ”A educa pentru a restaura” am organizat o festivitate de premiere si decernare a diplomelor pentru absolvente, femei private de libertate de la Sectia Exterioara Cluj a Penitenciarului Gherla. Ceremonia a avut loc la sediu fundatiei Rescue, cele 14 participante au privit aceasta iesire ca o recompensa pentru eforturile lor.
Incheierea proiectului ”A educa pentru a restaura”
In deschiderea intalnirii Roxana Cocalea, asistent social, coordonator a proiectului a vorbit despre activitatile din proiect, plusurile si minusurile lui, accentuand relatia de prietenie care s-a format si a ramas intre participante. Simona Decean prin mesajul rostit (folosind povestirea si ilustratia creionului) a scos in evidenta cele ”5 mari calitati pe care trebuie sa le mentinem in viata: Creionul poate scrie lucruri mari, dar intotdeauna este o mana care-l conduce. Tot asa si in viata nostra este mana lui Dumnezeu. El ne conduce totdeauna conform dorintei Lui. Din cand in cand mai trebuie oprit din scris si folosita ascutitoarea. Deci, sa stim sa suportam unele dureri, pentru ca ele ne fac mai buni. Creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce e gresit. Trebuie sa intelegem ca a corecta un lucru nu inseamna neaparat ceva rau, important este sa ne intoarcem si sa ne mentinem pe drumul drept. La creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina din interior. Tot asa, trebuie sa ne ingrijim de ce se intampla inlauntrul nostru. Creionul lasa totdeauna o urma. Tot asa, sa stim ca tot ce facem in vietile noastre lasa urme, astfel ca trebuie sa incercam sa fim constienti de fiecare fapta a noastra. Invitatul nostru din Germania, Cristi Pantea, le-a vorbit participantelor despre schimbarea care in urma cu 16 ani s-a produs in viata lui. Cum Dumnezeu a schimbat un hot recidivist, cu cinci condamnari, intr-un om muncitor, familist, integrat in societate si cu o reputatie buna. Prezentarile au fost primite cu viu interes, iar intrebarile si discutiile au continuat si in jurul mesei (pizza, prajitura, suc si cafea) care s-a servit in a doua parte a intalnirii. Atat persoanele private de libertate cat si cadrele din penitenciar participante la intalnire ne-au rugat sa mai organizam si alte proiecte asemanatoare.
 • A facut din mine "un om nou"

  Binecuvantat sa fie Bunul nostru Dumnezeu pentru ca are atat de multa grija de pacatosii ca mine, care-L cauta si-L gasesc.Cursul biblic pe care l-am facut corespondand cu dvs. mi-a starnit cu adevarat un interes maxim pentru Cuvantul lui Dumnezeu si a facut din mine, ceea ce nu credeam ca va face, “un om nou”.
 • Am invatat ca sunt doua lucruri pe care le cere Cel de sus de la noi: pocainta si credinta

  Doresc ca aceste randuri sa va gaseasca dupa voia lui Dumnezeu si pacea Sa cereasca sa va inunde inima.Ma bucur ca am primit cuvinte de lauda pentru felul in care am rezolvat cursurile. Ii multumesc Domnului Isus pentru toate invataturile Sale pe care mi le-a oferit pe toata aceasta perioada de cand sunt aici
 • Dragi frati

  Har si Pace de la Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos va transmite al vostru ucenic la cursului prin corespondenta. Vreau sa va multumesc voua pentru ca ma ajutati sa inteleg mai bine cuvantul din Sfanta Scriptura, dar si pentru ca va rugati pentru mine si eu simt acest lucru . Mai am putin pana ma eliberarez, pana la sfarsitul anului, dar vreau sa va spun ca dupa ce voi fi liber, voi merge la adunare ca sa ma apropiu mai mult de Dumnezeu si doresc sa Il slujesc si sa fiu copilul Sau.
 • Eu nu am ascultat de Dumnezeu si Satana m-a indepartat de El

  2 Timotei 3:16“ Caci toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”
 • Imi doresc ca Biblia sa fie busola inimii mele

  Incep prin a scrie ca de aceasta parte a corespondentei se afla un om care a gresit fata de legile lumesti, un om care plateste 9 ani cu libertatea sa, un om acuzat pentru ca a pacatuit foarte grav, un om (daca mai poate fi numit asa) care inca cere cu smerenie iertare si mantuire, un om care cauta pace cu Dumnezeu.
 • Imi pare rau ca din cauza bauturii, am cazut in aceasta suferinta

  Ma numesc Costel, sunt nascut in ianuarie 1963 si am de executat 13 ani de inchisoare, pentru infractiunea de omor. Vreau sa va spun ca am primit Biblia de la dumneavoastra si vreau sa va multumesc din suflet pentru ea dar si pentru ca ma sustineti si imi sunteti alaturi in acest episod greu al vieti mele. Imi pare rau ca din cauza bauturi, am cazut in

Citeste Biblia intr-un an

Doneaza 2% impozit